Voedingsconsult

We hopen allemaal gezond en fit oud te worden. Tegenwoordig zijn de keuzes op voedingsgebied best lastig vanwege voedingshypes en tegenstrijdige informatie. En fabrikanten voegen vet, suiker en smaakstoffen toe aan producten met onleesbare etiketten. Om gezond te worden (en te blijven) moet je bijvoorbeeld veel groente en fruit eten, maar dat lukt niet altijd. En hoe zit het met vis, vlees en biologisch: ja of nee? En is het nog wel verstandig om brood te eten?

 

Bij gezondheidsklachten kan natuurvoeding ook werken als medicijn. Misschien ben je in behandeling van een arts of specialist. Hoe mooi zou het zijn als je de behandeling met de juiste voeding kan ondersteunen.

 

Waarom natuurvoeding?

Natuurvoeding biedt veel voordelen voor je gezondheid. Kiezen voor natuurvoeding betekent kiezen voor onbewerkte en pure producten. Deze bevatten veel vitamines en mineralen. Hierdoor krijg je meer energie, een stralende huid, een gezond gewicht, een betere hormoonhuishouding en het werkt preventief tegen ouderdomsziekten.

Daarnaast is natuurvoeding beter voor onze aarde en het smaakt ook nog eens waanzinnig. Zelf hou ik van lekker eten en vind ik het fijn als de recepten niet te ingewikkeld zijn en het eten vlot op tafel staat. Verwacht van mij dan ook praktische tips en makkelijke recepten.

 

Het intakegesprek

Elk voedingstraject begint met een intakegesprek. Ik stuur je voorafgaand aan dit gesprek een voedingsdagboek toe. Dit houd je een aantal dagen bij. Tijdens het intakegesprek brengen we samen jouw levensstijl in kaart. Vervolgens analyseer ik deze gegevens en bereken ik welke voedingsstoffen je binnenkrijgt en in welke mate. Tijdens het tweede consult bespreken we mijn bevindingen en krijg je een voedingsadvies op maat. We bespreken dan ook het eventuele vervolgtraject.

 

Vervolgconsulten

Bij een vervolgconsult kijken we naar je ervaringen tot nu toe met het toepassen van mijn voedingsadviezen. Hoe voel je je nu? Wat lukt al aardig en wat is nog lastig? Daarnaast krijg je suggesties voor nieuwe stappen.