Kinderconsult

Kinderen die gezond eten leggen daarmee een mooie basis voor de toekomst. Immers, jong geleerd oud gedaan. Groeien, spelen, leren: alles kost veel energie. Opgroeiende kinderen hebben veel voedingsstoffen hard nodig en die moeten op een goede manier worden aangeleverd.
 

Een goede smaakontwikkeling door puur en eerlijk te eten, is iets waar kinderen nu en later veel profijt van hebben.
 

Voor welke leeftijd?

Het kinderconsult is bedoeld voor kinderen van 0-7 jaar. Bij baby’s gaat het vooral om de begeleiding van vloeibaar naar vast voedsel en het ontdekken van smaken. Bij peuters komt de smaakontwikkeling verder aan bod en het aanbieden van verschillende soorten voeding. Hoe doe je dat op een gezonde, makkelijke en leuke manier? Bij kleuters en kleine kinderen zien we dat hun wereld ineens veel groter is geworden. Ze gaan naar school en komen nu ook op andere manieren in aanraking met voeding. Hoe zorg je er als ouder voor dat je een balans houdt?

Steeds meer kinderen zijn overgevoelig voor bepaalde voedingsmiddelen. Misschien heeft de arts of specialist een allergie of intolerantie vastgesteld? Natuurvoeding biedt volop alternatieven zodat je kind toch een volwaardig voedingspatroon heeft.

 

Het voedingsadviestraject

Het intakegesprek, met ouder(s) en kind, is bedoeld om een beeld te krijgen van jullie hulpvraag en welke factoren daarbij een rol spelen. Aan de hand van mijn vragen maken we een ‘biografie’ vanaf de geboorte van je kind. Daarnaast mogen jullie een aantal dagen een voedingsdagboek bijhouden.

Tijdens het vervolgconsult geef ik concrete voedingsadviezen met praktische tips. In overleg vinden er vervolg-

consulten plaats met verdere begeleiding.

 

Wat levert het op?

Je krijgt inzicht in het voedingspatroon van je kind: welke voeding en hoeveel heeft je kind op deze leeftijd nodig? Daarnaast ontvang je praktische tips en adviezen om je kind zo gezond mogelijk te laten eten. En ook welke natuurlijke hulpmiddelen kun je inzetten bij kinderkwaaltjes?