Ilse Siewers

Ik kom uit een bourgondisch gezin. We staken regelmatig de barbecue aan, of maakten forel uit de rookoven. Mijn opa nam ons graag mee naar culinaire restaurants in de omgeving. Lekker eten werd dus met de paplepel ingegoten. Het was voor mij dan ook een logische stap om te kiezen voor een studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. 

 

De opleiding in Maastricht resulteerde in een boeiende carrière als manager voor een grote hotelketen in het buitenland. Daardoor kwam ik in aanraking met vele culturen en eetgewoontes. Favoriet is voor mij Spanje, met een mediterraan dieet met veel vis, olijfolie en groente.

 

Eenmaal terug in Nederland wilde ik mij verder verdiepen in lekker én gezond eten. In 2013 startte ik met een driejarige opleiding Natuurvoeding aan de Kraaybeekerhof in Driebergen. Met als doel een eigen bedrijf op voedingsgebied.

 

Tijdens de opleiding heb ik kennis opgedaan over voedingsleer, biologisch dynamische landbouw, diëtetiek, productkennis, kruidenleer, antroposofie en medische basiskennis. 
 

In deze periode groeide mijn zoon op van baby tot kleuter. En zo is mijn interesse voor kindervoeding ontstaan. In mijn praktijk bied ik consulten aan voor zowel volwassenen als kinderen.

Daarnaast geef ik een speciaal consult voor zwangere vrouwen. Waar voed je je mee gedurende deze negen maanden, zodat jouw kindje een goede start krijgt, en jij fit aan de kraamtijd begint?

Als natuurvoedingskundige heb ik een antroposofische inslag en kijk ik hoe het lichaam reageert op voeding en hoe het daarmee goed kan functioneren. Ik ga uit van de levenskracht in voeding waar jij sterker van wordt. Maar ook andere invloeden van buitenaf zoals werk, school en sociale media zijn belangrijk. Die bespreken we tijdens het intakegesprek en zo vormt zich een compleet beeld.

 

Wat is eigenlijk goed en gezond eten? Het is een maatpak want ieder lichaam is anders. Tegenwoordig zien we veel voedselintoleranties. Aan de hand van de gegevens uit het intakegesprek en mijn voedingsberekeningen stel ik een voedingsadvies voor je op.

Daarbij geef ik praktische tips en makkelijke lekkere recepten. Want behalve gezond mag het vooral ook lekker zijn!

 

Voor wie?

De consulten bij Natuurlijk aan Tafel zijn geschikt voor jong & oud.

Bijvoorbeeld:

  • Als je wil weten of je gezond eet en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.
  • Als je wil afvallen, en om een gezond gewicht behouden.
  • Als je preventief te werk wil gaan om ouderdomsziekten te voorkomen.
  • Bij gezondheidsklachten.
  • Als je je afvraagt wat kruiden voor je gezondheid kunnen betekenen.
  • Wanneer je zwanger bent en wat extra's wil doen voor je eigen lichaam en voor je baby.
  • Of, wanneer je een gezonder eetpatroon wenst voor je kinderen.

 

Kijk voor meer informatie op Consulten en Tarieven.