Winterse kruiden workshops in maart

Winterse kruiden workshops in maart

Ilse Siewers
Hoe kom ik de winter door? Tijdens deze workshop komt de geneeskrachtige werking van kruiden bij winterkwalen aan bod. Welke kruiden kun je preventief inzetten om je immuunsysteem te versterken. En hoe doe je dat?

Ik neem jullie mee op reis langs de geschiedenis van kruiden. Een aantal belangrijke kruiden en hun geneeskrachtige eigenschappen zal ik uitlichten. Met name kruiden die ons in de winter kunnen helpen om ons immuunsysteem te boosten. Of kruiden om winterkwaaltjes te bestrijden zoals verkoudheden, keelklachten of de ‘winter blues’. Daarvoor zijn ook een aantal specerijen uit de ayurveda erg geschikt. Tijdens het tweede deel van de theorie komen ook de verschillende bereidingswijzen van kruiden aan bod. En een stukje antroposofie (=menswijsheid) waarbij we kijken welk deel van de plant, op welk specifiek deel van je lichaam een gezonde werking heeft. We gaan zelf een aantal producten & gerechten maken en daarin kruiden (*) verwerken. Zo sluiten we af met een proeverij.

 

Wat gaan we doen?

  • Binnenkomst koffie & thee 

09.30 - 09.45 uur

  • Theorie 1: Kruiden, geschiedenis en geneeskracht    

09.45 - 10.15 uur

  • Bereiding spijsolie met kruiden  

10.15 – 10.30 uur

  • Theorie 2: Soorten bereiding en plantdelen

10.30 – 11.15 uur

  • Bereiding recepten met kruiden

11.15 – 12.00 uur

  • Proeverij & afsluiting

12.00 – 12.30 uur

 

(*) In de winter gebruiken we kruiden die ik speciaal voor de workshop kan aanschaffen. In het voorjaar en zomer gebruiken we zoveel mogelijk kruiden uit eigen tuin.

 

Data: dinsdag 13 maart, donderdag 22 maart

Locatie: Molenaar 18 in Laren.

Aanmelden via: info@natuurlijkaantafel.nl (maximum aantal deelnemers 8 personen)

Deel: